Bilete Bacău: CARMINA BURANA by Carl Orff - 26 nov, ora 19:00 - Teatrul de Vara Radu Beligan

Bacău: CARMINA BURANA by Carl Orff

Teatrul de Vara Radu Beligan, Bacau

marți, 26 noiembrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Vip

Mai sunt doar 8 bilete disponibile

179 lei
Cat VIP - Grup minim 4 persoane 25 % reducere

Mai sunt doar 8 bilete disponibile

179 lei13425 lei
Cat I
149 lei
Cat I - Grup minim 4 persoane 25 % reducere
149 lei11175 lei
Cat II
109 lei
Cat II - Grup minim 4 persoane 25 % reducere
109 lei8175 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Retur permis cu asigurare Flex-EnGarde

Detalii

CARMINA BURANA vine la Bacău!

Vino sa iei parte la un eveniment grandios ce reunește pe scenă peste 100 de artiști, vedete ale artei lirice, cor și instrumentiști.

Pregătește-te pentru o experiență muzicală DE NEUITAT!

Simțiți energia, pasiunea și drama capodoperei lui Carl Orff

26 Noiembrie 2024, ora 19:00, la Teatrul de Vară Bacău


Protagoniștii evenimentului de la Bacău sunt soprana Laura Iftimie, baritonul Daniel Pop și tenorul Marius Turtoi, o distribuție de excepție, remarcabilă prin argumentele vocale individuale ale interpreților, alături de care își vor aduce aportul Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” sub bagheta maestrului Tiberiu Oprea.

Ideea centrală a lucrării vocal-simfonice Carmina Burana este că deasupra tuturor oamenilor  stă Destinul, întruchipat de zeiţa Fortuna. Ea dirijează parcursul existenţei, ridică şi coboară destine, de unde metafora plastică a roţii, care se învârte fără oprire. O altă metaforă scenică este aceea a cavalerului care cucereşte o cetate, cucerind de fapt femeia iubită, pentru ca în final să i se închine ei, femeia fiind suveranul iar bărbatul vasalul. În fine, o altă metaforă scenică este aceea a necontenitei reînvieri a vieţii în natură, a primăverii care revine mereu şi a dragostei care se naşte continuu.

 

Istoria celebră a cantatei scenice Carmina Burana începe prin descoperirea acestei lucrari cu texte medievale, de către compozitorul Carl Orff, într-un catalog de anticariat. De la prima sa audiţie (8 iunie 1837, Frankfurt am Main) şi până în prezent, Carmina Burana se bucură de o celebritate fără precedent. Explicaţia vine din forţa de comunicare a partiturii şi din efectul extrem de puternic şi plăcut obsesiv al celor mai cunoscute pasaje ale sale.